FoodWIN: Goed eten met (een) goed bestek
Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie.
Een nieuw jaar en dus ook nieuwe kansen om met een gouden bestek voedselverspilling te reduceren in jouw keuken! Grootkeukens, grote impact? Zeker! Ziekenhuizen, woonzorgcentra, scholen en bedrijven zijn dagelijks verantwoordelijk voor duizenden maaltijden. Helaas gaan die gepaard met voedselverspilling …
Gelukkig hebben grootkeukens al goed begrepen dat er ook oplossingen zijn. Uit de bevraging die FoodWIN eind 2021 afnam, blijkt dat de helft van de keukens voedselverspilling al meet. Waarom? Om zicht te krijgen op de knelpunten en verliesposten binnen hun organisatie, die aan te pakken en zo geld uit te sparen. En dat met een positieve klimaatimpact, want voedselverspilling verminderen is CO₂ reduceren!
Maar wat als jouw organisatie zelf weinig vat heeft op de interne keuken? Hoe kan je toch afspraken maken met een externe cateraar? In deze situaties biedt het bestek een oplossing!