Filetstukjes fine champagne

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100
Thema
Eindejaar

Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalotten in fijne brunoise, het witloof in julienne en de champignons in parten.
  2. Bak de sjalotten aan in de olijfolie, voeg er dan het witloof en de champignons aan toe. Roer er de mosterd door en rits wat tijm erbij.
  3. Bak nog kort door en blus met wat cognac en laat even flamberen.
  4. Blus met water en voeg de bouillon en de room toe. Roer door, laat even doorkoken en bind dan met de maïzena.
  5. Bak de filetstukken in olijfolie aan. Meng hier al een klein beetje saus door en houd de rest om apart te serveren.
  6. Schik de stukjes op bord, serveer er de kroketten en veldsla bij.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Sjalot: 75 stuks
  • Witloof: 75 kroppen
  • Champignons: 2,5 kg
  • Olijfolie: 500 g
  • Mosterd: 250 g
  • Tijm
  • Scheutje cognac
  • Water: 7,5 l
  • Groentebouillon (20 g/l): 500 g
  • Maïzena: 1 kg
  • Vegan room: 10 l
  • Vegan filetstukjes: 12 kg
  • Olijfolie: 1 l
  • Kroketten: 400 stuks
  • Veldsla: 3 kg

Publicatie datum: 22 oktober 2024