Frambozen 'Chip Cookies'

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de frambozen. Doe de roomkaas in een kom en klop deze romig op.
  2. Mix de frambozen tot een coulis. Voeg de frambozencoulis toe aan de opgeklopte roomkaas en meng goed door.
  3. Klop de slagroom op en spatel dit voorzichtig door het frambozenmengsel. Zet het geheel zolang in de koeling.
  4. Doe de suiker, het cacaopoeder, de maïzena in een pannetje. Voeg hier al roerend de melk aan toe.
  5. Verwarm het mengsel op en blijf regelmatig roeren tot het mengsel dikker begint te worden. Zodra het mengsel dik genoeg is, giet je het over in een kom. Dek af met folie en laat afkoelen.
  6. Breek de chocolate chip cookies in kleine stukjes. Verdeel de helft hiervan over de bodem van de glazen. Voeg dan een laag van de cacaomix toe en dan een laag van het frambozenmengsel.
  7. Herhaal deze stappen nogmaals en werk af met wat verse munt en stukjes koekjes.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Roomkaas: 625 gram
  • Frambozen: 1,625 kilo
  • Verse frambozen (voor de topping)
  • Chocolate chip cookies: 200 stuks
  • Slagroom: 1,625 kilo
  • Suiker: 2,5 kilo
  • Cacaopoeder: 1,875 kilo
  • Maïzena: 500 gram
  • Melk: 10 liter
  • Munt

Publicatie datum: 13 augustus 2024