Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak een ruitpatroon in het vel van de filets. Kruid met peper, zout en de five spice. Besmeer de filets met honing en sojasaus. Draai ze goed in de marinade en laat dit nu 30 minuten marineren in de koeling.
Kuis de knolselder en de zoete aardappelen en kook ze gaar. Giet deze af maar behoud nog wat vocht in de kom. Stamp dit grof, voeg er de versnipperde rauwe ajuin bij en wat geritste tijm. Roer goed door en kruid met peper en zout.
Kook ook de jonge wortelen beetgaar. Giet af, besmeer ze met wat olie en leg ze op de grill.
Haal de filets uit de koeling en uit de marinade zodanig dat ze wat op temperatuur kunnen komen. Bak ze dan eerst op velkant 2 minuten en dan idem op de andere kant. Plaats ze in de oven om verder te garen tot ze vanbinnen rosé in zijn.
Breng water aan de kook en los er de siroop in op. Voeg daarna de poivrade saus toe en laat goed doorkoken. Werk de saus af met de balsamico azijn en de ontdooide frambozen.
Schik de gesneden filet op wat puree, leg er enkele wortelen bij en werk af met de saus.