Gemarineerde eendenborst, groentepuree en frambozensaus

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100
Thema
Eindejaar

Bereidingswijze

  1. Maak een ruitpatroon in het vel van de filets. Kruid met peper, zout en de five spice. Besmeer de filets met honing en sojasaus. Draai ze goed in de marinade en laat dit nu 30 minuten marineren in de koeling.
  2. Kuis de knolselder en de zoete aardappelen en kook ze gaar. Giet deze af maar behoud nog wat vocht in de kom. Stamp dit grof, voeg er de versnipperde rauwe ajuin bij en wat geritste tijm. Roer goed door en kruid met peper en zout.
  3. Kook ook de jonge wortelen beetgaar. Giet af, besmeer ze met wat olie en leg ze op de grill.
  4. Haal de filets uit de koeling en uit de marinade zodanig dat ze wat op temperatuur kunnen komen. Bak ze dan eerst op velkant 2 minuten en dan idem op de andere kant. Plaats ze in de oven om verder te garen tot ze vanbinnen rosé in zijn.
  5. Breng water aan de kook en los er de siroop in op. Voeg daarna de poivrade saus toe en laat goed doorkoken. Werk de saus af met de balsamico azijn en de ontdooide frambozen.
  6. Schik de gesneden filet op wat puree, leg er enkele wortelen bij en werk af met de saus.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Eendenborst: 50 stuks
  • Honing: 1 kg
  • Sojasaus: 750 g
  • Five spice kruiden: 125 g
  • Knolselder: 18,75 kg
  • Zoete aardappelen: 12,5 kg
  • Rode ajuin: 12,5 stuks
  • Tijm
  • Jonge wortelen: 25 botten
  • Diepvries frambozen: 2 kg
  • Luikse siroop: 2 kg
  • Water: 10 l
  • Balsamico azijn: 200 ml
  • Poivrade saus: 2,1 kg

Publicatie datum: 28 november 2024