Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de oven aan 180 °C. Snijd de appelen doormidden. Haal het klokhuis eruit en maak nog een putje met een soeplepel.
Hak de walnoten fijn. Bak de appelblokjes kort aan in een beetje boter. Neem de rest van de boter en meng deze met de bruine suiker, de rozijnen en een deel van de walnoten.
Neem de halve appelen, leg er de gebakken appelblokjes in en leg dit op de botermengeling.
Leg ze in een schaal en bevochtig de schaal met het appelsap. Dek af met alufolie en gaar voor 20 minuten in de oven.
Haal dan uit de oven, bestrooi met de rest van de walnoten en plaats nog een 5-tal minuten onder de grill. Serveer de appel met een bolletje vanille-ijs.