Gevulde appel met rozijnen en walnoten

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
100
Thema
Eindejaar

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven aan 180 °C. Snijd de appelen doormidden. Haal het klokhuis eruit en maak nog een putje met een soeplepel.
  2. Hak de walnoten fijn. Bak de appelblokjes kort aan in een beetje boter. Neem de rest van de boter en meng deze met de bruine suiker, de rozijnen en een deel van de walnoten.
  3. Neem de halve appelen, leg er de gebakken appelblokjes in en leg dit op de botermengeling.
  4. Leg ze in een schaal en bevochtig de schaal met het appelsap. Dek af met alufolie en gaar voor 20 minuten in de oven.
  5. Haal dan uit de oven, bestrooi met de rest van de walnoten en plaats nog een 5-tal minuten onder de grill. Serveer de appel met een bolletje vanille-ijs.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Jonagold: 50 stuks
  • Bruine suiker: 1,25 kg
  • Rozijnen: 375 g
  • Appelblokjes: 2,5 kg
  • Walnoten: 1,25 kg
  • Boter: 1,25 kg
  • Appelsap: 2,5 l
  • Vanille-ijs: 4 kg

Publicatie datum: 22 oktober 2024