Gevulde kalfsborst Archiduc

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven aan 210 °C. Was de aardappelen en snijd deze in wedges. Doe ze dan in een GN en overgiet met de olijfolie. Hak de rozemarijnblaadjes wat fijner en strooi ze over de wedges.
  2. Voeg er de gehakte look aan toe en meng dan goed door. Plaats dan voor 35 minuten in de oven. Roer regelmatig even door.
  3. Plaats ook de kalfsborstschijven in een GN. Bevochtig met een klein beetje water, dek af met alufolie en warm dan zachtjes op in de oven.
  4. Kook de bonen à l’anglaise beetgaar.
  5. Kuis de wortelen en de prei. Snijd de wortelen in schuine plakken en de prei in julienne. Kook de wortelen beetgaar. Stoof dan de prei aan, doe er de wortelen en de bonen bij en dan de erwten.
  6. Meng alles goed door en kruid met pezo.
  7. Snijd de champignons in parten, bak deze aan en haal dan uit de pan.
  8. Doe de rundbouillon en de room in de pan. Laat goed doorkoken tot er een binding ontstaat.
  9. Voeg er dan de gebakken champignons bij en kruid af.
  10. Net voor alles te serveren werk je de saus nog af met wat gehakte peterselie.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Gevulde kalfsborst: 15 kilo
  • Aardappelen: 15 kilo
  • Rozemarijn
  • Look: 250 g
  • Olijfolie: 2,5 l
  • Boontjes: 2,5 kilo
  • Wortelen: 2,5 kilo
  • Erwten: 2,5 kilo
  • Prei: 2,5 kilo
  • Vloeibare margarine: 1,25 kilo
  • Champignons: 3,75 kilo
  • Gemaakte rundbouillon (20 g/l water): 3,75 liter
  • Kookroom: 3,75 liter
  • Peterselie

Publicatie datum: 13 november 2024