Gevulde kalkoenfilet met kruidige couscous

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100
Thema
Eindejaar

Bereidingswijze

  1. Kuis de pompoen op en snijd deze in parten. Verwarm de oven aan 200 °C.
  2. Meng olijfolie met koriander, ras el hanout en sweet chili. Meng hier de pompoenparten door en plaats voor 35 minuten in de oven.
  3. Warm inmiddels de kalkoenfilet op, in de steamer of in een kom met een beetje water erbij.
  4. Laat de couscous wellen in de hete kippenbouillon. Werk deze af met de gesneden kruiden en roer er dan nog de boter door.
  5. Serveer de gesneden kalkoenfilet op wat couscous en wat parten ovengebakken pompoen. Besprenkel met wat olijfolie.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Kalkoenfilet met abrikoos en pruimen: 18 kg
  • Pompoen: 20 kg
  • Koriander: 500 g
  • Ras el hanout: 250 g
  • Sweet chilisaus: 500 g
  • Olijfolie: 1,87 l
  • Couscous: 7,5 kg
  • Gemaakte kippenbouillon (20 g/l): 10 l
  • Boter: 1 kg
  • Lente-ui: 500 g
  • Platte peterselie: 500 g
  • Munt: 250 g

Publicatie datum: 22 oktober 2024