Hartig gevulde croissant

Gang
Lunchgerecht Ontbijtgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Bak de croissants af aan 180 °C voor 15 minuten.
  2. Stoof inmiddels de spinazie aan in wat boter en kruid met peper en zout.
  3. Warm de Hollandaisesaus op. Kluts de eieren, kruid ze en roerbak ze gaar.
  4. Neem de croissants als deze afgekoeld zijn en snijd deze doormidden.
  5. Beleg dan eerst met de spinazie en wat roerei. Strooi hierop de geraspte kaas. Leg hier het spek op en lepel er een beetje Hollandaisesaus over. Plaats het croissantdeksel schuin ernaast.
  6. Alvorens te serveren, werk af met gesneden bieslook.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Croissant gebogen: 100 stuks
  • Spinazie: 1,75 kilo
  • Eieren: 100 stuks
  • Geraspte kaas: 1,25 kilo
  • Hollandaisesaus: 2,5 liter
  • Bieslook: 100 gram
  • Boter: 1 kilo
  • Bacon crumps: 1,5 kilo

Publicatie datum: 30 oktober 2024