Op vel gebakken kabeljauwhaas met olijfolie, geprakte aardappelen

Op vel gebakken kabeljauwhaas met olijfolie, geprakte aardappelen, snij- en witte bonen en dilleboter

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappelen in voldoende gezouten water tot deze beetgaar zijn. Prak dan grof en breng op smaak met peper, zout en ½ van de olijfolie. Houd de aardappelen warm.
  2. Verhit ½ van de vetstof in een pan, snijd de visfilet in op de velkant, kruid met peper en zout en kleur deze aan op de velkant. Draai om en gaar verder op een laag vuur. Gaar verder in de pan of in de oven tot de juiste cuisson is bereikt.
  3. Verhit de vloeibare boter en stoof daarin de snijbonen aan. Voeg de witte bonen toe en stoof kort mee tot alles warm is. Kruid alles af met peper en zout. Werk af met de verse dilletops.
  4. Serveer de geprakte aardappelpuree met de op vel gebakken vis en de groenten.
  5. Werk af met enkele cresstakjes en verse dilletops.

Ingrediënten

  • Snijbonen: 1,3 kg
  • Witte bonen: 900 g
  • Olijfolie: 150 ml
  • Vloeibare boter: 100 ml
  • Kabeljauwhaas met vel: 900 g
  • Aardappelen: 2 kg
  • Verse dilletops
  • Cress

Publicatie datum: 16 april 2024