Gebakken kalfsmedaillon met gestoofde spinazie en peulbonen

Gebakken kalfsmedaillon met gestoofde spinazie en peulbonen, kruidenboter en gestoomde aardappelen

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappelen in voldoende gezouten water tot deze beetgaar zijn. Giet dan af en houd warm.
  2. Verhit ½ vetstof in een pan en kleur daarin de kalfsmedaillon aan. Kruid met peper en zout. Gaar verder in de pan of in de oven tot de juiste cuisson is bereikt.
  3. Verhit ondertussen de rest van de vetstof en stoof hierin de spinazie aan tezamen met de peulbonen. Kruid af met peper, zout en een weining nootmuscaat.
  4. Serveer de gekookte aardappelen met de gestoofde groenten en de kalfsmedaillon.
  5. Werk af met de kruidenboter en enkele cresstakjes.

Ingrediënten

  • Spinazie: 1,3 kg
  • Groene peulbonen: 1 kg
  • Vloeibare boter: 200 ml
  • Kruidenboter: 200 g
  • Aardappelen: 2 kg
  • Kalfsmedaillon: 10 stuks
  • Nootmuskaat gemalen
  • Cress shiso

Publicatie datum: 16 april 2024