Gebakken kippenworst met gerisoleerde aardappelen

Gebakken kippenworst met gerisoleerde aardappelen, bloemkool met kerriekruiden, groene linzen en kalfsjus

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in zijn geheel, met of zonder schil (best een dag vooraf) en laat deze afkoelen in de koelkast.
  2. Snijd de aardappelen in grove stukken.
  3. Verhit in een pan ⅓ van de vetstof en kleur hierin de worsten aan en gaar deze verder.
  4. Verhit in een andere pan ⅓ van de vetstof en bak hierin de aardappelblokjes krokant. Smaak af met peper en zout.
  5. Meng ondertussen de bloemkool met de kerriekruiden, de rest van de vetstof en de linzen. Verwarm deze in een ovenschaal op 130 °C gedurende 6–8 minuten en roer regelmatig.
  6. Warm de de kalfsjus op.
  7. Serveer de worst met de aardappelen, de groenten, de peulvruchten, de jus en werk dat alles af met cresstakjes.

Ingrediënten

  • Bloemkool: 1,1 kg
  • Groene linzen: 800 g
  • Vloeibare boter: 200 ml
  • Kippenworst: 10 stuks
  • Aardappelen: 2 kg
  • Kalfsjus: 400 ml
  • Kerriepoeder
  • Cress shiso

Publicatie datum: 16 april 2024