Kiprollade met Normandische saus

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Warm de rollade in de steamer met 10% vocht aan 160 °C. Versnipper de sjalot fijn.
  2. Verwijder het klokhuis van de appelen, snijd in parten en dan in ongelijke stukken.
  3. Stoof de sjalot aan samen met de appelen. Blus met de witte wijn. Laat even doorkoken. Doe er de demi-glace en de rozijnen bij.
  4. Plet de look en hak de peterselie, meng dit met de zachte boter.
  5. Plaats de aardappelen in de oven om ze reeds wat warmte te geven. Neem ze er nadien uit, maak een inkeping in de aardappel, vul met de boter en plaats terug in de oven.
  6. Serveer de saus op het vlees, plaats de aardappel ernaast en werk af met wat tuinkers.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Kiprollade appel-veenbes: 15 kg
  • Demi-glace: 5 l
  • Jonagold: 50 stuks
  • Rozijnen: 1 kg
  • Sjalot: 12,5 stuks
  • Witte wijn: 1,25 l
  • Aardappelpoffers: 100 stuks
  • Boter: 2,5 kg
  • Peterselie
  • Look: 250 g
  • Tuinkers

Publicatie datum: 22 oktober 2024