Salade met gegrilde aubergine en kipsaté

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Schil de komkommer en snijd dan in halve manen. Snijd de ontdooide aubergines in balkjes. Versnijd de sjalot en de paprika in julienne. Halveer de kerstomaten en snijd de pijpajuin in ringen.
  2. Meng dit nu alles goed samen door met de rucola tot een salade.
  3. Maak eerst de marinade door de look te pletten en fijn te hakken. Rasp de gember.
  4. Voeg hierbij de olijfolie, het sap van de limoenen en wat sojasaus. Doe er nog een scheutje azijn bij en kruid met peper en zout.
  5. Snijd de kippenfilets in gelijkmatige blokjes en laat deze een uur marineren in de marinade. Haal deze er dan uit en steek op een spies.
  6. Grill gaar en serveer op de salade. Besprenkel nog met wat marinade en nog wat limoensap.

Ingrediënten

  • Kippenfilet: 10 kg
  • Gegrilde aubergines: 100 schijven
  • Pijpajuin: 25 stengels
  • Komkommer: 12,5 stuks
  • Sjalot: 25 stuks
  • Rode kerstomaten: 200 stuks
  • Groene paprika: 12,5 stuks
  • Rucola: 1 kg
  • Look: 250 g
  • Olijfolie: 1,25 l
  • Limoensap: 625 ml
  • Sojasaus: 375 ml
  • Gember: 750 g
  • Scheut azijn

Publicatie datum: 28 mei 2024