Savooistoemp met spek en rookworst

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Breng de geschilde aardapppelen met de savooikool aan de kook tot de aardappelen gaar zijn. Giet ze dan af. Stamp ze nu al een beetje fijn.
  2. Voeg er de boter, mosterd en melk aan toe en stamp verder fijn. Roer er dan de crumps door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Verwarm de rookworst op in de steamer. Snijd de worst in schijven en serveer ze op de stoemp. Eventueel met nog een beetje mosterd erbij.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Savooikool: 15 kg
  • Aardappelen: 25 kg
  • Rookworsten: 50 stuks
  • Bacon crumbs: 5 kg
  • Melk: 2,5 l
  • Boter: 1,5 kg
  • Mosterd: 1 kg

Publicatie datum: 03 oktober 2024