Sintpudding met appelsien

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Thema
Sinterklaas

Bereidingswijze

  1. Snijd de appelsienen à vif en dan in parten. Vang het sap wel op. Kook de partjes met het sap en 20 gram kristalsuiker kort op en laat afkoelen.
  2. Breng de melk met 75 gram kristalsuiker en de vanillesuiker aan de kook. Doe de tapioca erbij en laat een kwartier zachtjes koken tot de tapioca dik is geworden.
  3. Doe de appelsienparten in kleine glazen met hierop de afgekoelde tapiocapap. Zet dan nog voor een half uur in de koeling. Werk de glazen af met verkruimelde speculoos.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Appelsienen: 4 stuks
  • Kristalsuiker: 95 g
  • Melk: 1 l
  • Vanillesuiker: 1 zakje
  • Tapioca: 100 g
  • Speculooskoeken: 4 stuks

Publicatie datum: 21 augustus 2024