Speculoosmascarpone met peren

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
100
Thema
Eindejaar

Bereidingswijze

  1. Snijd de peren in vier en verwijder het klokhuis. Snijd met de mandoline de peerparten in dunne plakken.
  2. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de honing en rits de tijm erover. Laat alles wat intrekken en steek ze dan voor 15 minuten in de oven aan 180 °C.
  3. Meng de mascarpone met de suiker en de gemalen speculoos.
  4. Serveer een bol of quenelles speculoosmascarpone in een bord. Leg er de peerlinten bij.
  5. Werk af met nog wat crumble langs de zijkant, wat punten van de topping. Geef wat extra kleur met wat munt.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Speculoos gemalen: 1,5 kg
  • Mascarpone: 8,75 kg
  • Kristalsuiker: 1,25 kg
  • Peren: 50 stuks
  • Honing
  • Tijm
  • Speculoostopping: 1 kg
  • Munt

Publicatie datum: 22 oktober 2024