Vegan hachis

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar. Versnipper de ajuin en stoof deze aan in olijfolie.
  2. Voeg er dan het vegan gehakt aan toe en kruid met de Provençaalse kruiden.
  3. Doe er de tomatenpuree bij, laat even mee bakken en blus dan met wat water.
  4. Warm de puree even op. Doe het gehakt in een schaal. Breng de melk aan de kook en bind met roux. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Neem de schaal en schep de puree op het gehakt. Leg daarop de roosjes en overgiet met de bechamel.
  6. Bestrooi met kaas en plaats voor 20 minuten in een oven aan 180 °C.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Vegan fijngehakt: 15 kg
  • Bloemkoolroosjes: 15 kg
  • Aardappelpuree: 20 kg
  • Ajuin: 25 stuks
  • Tomatenpuree: 1,5 kg
  • Geraspte kaas: 2 kg
  • Olijfolie
  • Provençaalse kruiden: 500 g
  • Melk: 17,5 l
  • Roux: 1,5 kg

Publicatie datum: 22 oktober 2024