Witloof met kaas en hesp

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Stoof eerst de stronken witloof aan in de boter, kruid dan met peper en zout tot deze zacht zijn.
  2. Laat ze daarna een beetje uitlekken tot het overtollige vocht weg is. Vang dit vocht wel op.
  3. Meng dit vocht nadien met de melk en de room tezamen met het groentebouillonpoeder.
  4. Breng dit aan de kook, bind met de roux en kruid wat bij met nootmuskaat.
  5. Neem van het vuur en voeg de kaas toe. Houd zeker wat kaas over om later het geheel te kunnen gratineren.
  6. Neem de stronken witloof en rol deze in de ham. Schik ze in een GN, overgiet met de saus en strooi er dan de rest van de kaas over.
  7. Plaats dan in de oven aan 175 °C gedurende een 8-tal minuten en zet dan nog een 4-tal minuten onder de salamander om te gratineren. Warm intussen de puree op.
  8. Serveer dan alles samen op een bord.

Ingrediënten

  • Witloof: 200 kroppen
  • Ongezouten boter: 1,5 kg
  • Grillham: 200 sneetjes
  • Halfvolle melk: 8,75 l
  • Kookroom: 8,75 l
  • Groentebouillon: 350 g
  • Blanke roux: 1,375 kg
  • Gemalen kaas: 6,25 kg
  • Nootmuskaat
  • Aardappelpuree: 15 kg

Publicatie datum: 14 mei 2024