Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Stoof eerst de stronken witloof aan in de boter, kruid dan met peper en zout tot deze zacht zijn.
Laat ze daarna een beetje uitlekken tot het overtollige vocht weg is. Vang dit vocht wel op.
Meng dit vocht nadien met de melk en de room tezamen met het groentebouillonpoeder.
Breng dit aan de kook, bind met de roux en kruid wat bij met nootmuskaat.
Neem van het vuur en voeg de kaas toe. Houd zeker wat kaas over om later het geheel te kunnen gratineren.
Neem de stronken witloof en rol deze in de ham. Schik ze in een GN, overgiet met de saus en strooi er dan de rest van de kaas over.
Plaats dan in de oven aan 175 °C gedurende een 8-tal minuten en zet dan nog een 4-tal minuten onder de salamander om te gratineren. Warm intussen de puree op.