Zalm met spinazie en graanmosterdsaus

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Pel en plet de knoflook. Kuis de gember op en snijd deze ook fijn.
  2. Snijd de sjalot ook in fijne brunoise. Neem hiervan de helft en stoof deze glazig in wat boter.
  3. Doe er de look en de gember bij en dan de gewassen spinazie. Stoof alles gaar en kruid licht bij met wat zout.
  4. Stoof de rest van de sjalotten aan in boter, blus met de witte wijn en laat dit al inkoken.
  5. Voeg dan de visfond en de room toe en laat opnieuw inkoken tot de gewenste dikte.
  6. Kruid met peper, zout en de mosterd.
  7. Kook de aardappelen gaar en bak ze dan op in boter.
  8. Verhit een pan met de resterende boter, bak hierin de zalm en kruid met peper en zout.

Ingrediënten

  • Zalmfilet: 15 kg
  • Spinazie: 12,5 kg
  • Boter: 5 kg
  • Aardappelen: 12,5 kg
  • Knoflook: 250 g
  • Gember: 750 g
  • Sjalot: 2 kg
  • Kookroom: 5 l
  • Visfond (20 g/l): 5 l
  • Witte wijn: 2 l
  • Graanmosterd: 750 g

Publicatie datum: 16 juli 2024