Zuiders varkenshaasje met Andalusië groentepasta

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Snijd de varkenshaasjes open en kruid met de Provençaalse kruiden. Leg hierop enkele blaadjes basilicum, wat getrokken mozzarella en dan de tomaatjes.
  2. Rol het haasje toe en bind dan op met het touw. (Je kan eventueel ook prikkers gebruiken die je eerst hebt geweekt in water.)
  3. Bestrijk lichtjes met wat olie en kruid ook de buitenkant met de kruiden. Plaats dan op de grill en laat zachtjes garen. Draai regelmatig.
  4. Neem de groenten en plaats deze in een gietijzeren pannetje. Warm deze dan op de BBQ, kan ook gerust op het vuur. Kook inmiddels de pasta voor 4 minuten in gezouten water gaar.
  5. Giet af en meng er dan de groenten onder alsook de rucola.
  6. Warm de mosterdsaus op.
  7. Haal het vlees van het vuur, verwijder het touw of de prikkers en snijd in ringen.
  8. Serveer dit dan op de pasta. Werk af met de saus, een draai van de pepermolen en nog enkele blaadjes rucola.
×

Ingrediënten

  • Varkenshaasje: 50 stuks
  • Zongedroogde tomaten: 2,5 kg
  • Mozzarella: 3,125 kg
  • Isfi Provençaalse kruiden: 1,25 kg
  • Basilicum: 25 bussels
  • Bonduelle Mixed groentegrill Andalusië: 12 kg
  • Anco Convenience torti: 7 kg
  • Rucola: 1,5 kg
  • Olijfolie
  • Delino Mosterdsaus: 5 l
  • Touw voor voeding

Publicatie datum: 17 april 2024