Ingrediënten voor 100 personen:
43.06.1318 UV Gepaneerd varkenslapje: 100 stuks
10.01.1417 Arachideolie: 1,8 l
42.31.1150 UV Aardappelen: 12,5 kg
42.61.1734 UV Veldsla: 2,5 kg
09.01.6114 Boter: 1 kg
33.01.1311 Nootmuskaat
04.01.1151 Melk: 2,5 l
42.61.1657 UV Rode kool: 4 kg
42.61.1946 UV Witloof: 50 stronken
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen in de schil gaar. Schaaf de rode kool in reepjes en snijd het witloof in julienne. Meng dat alles met wat olie en azijn. Kruid met pezo. Bak de gepaneerde varkenslapjes in boter en olie goudbruin. Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet ze af en ontdoe ze van de pel. Snijd dan in stukjes. Warm de melk op, laat de boter erin smelten en voeg dan bij de aardappelen. Plet nu tot een puree en kruid met nootmuskaat en pezo. Neem de gewassen veldsla en roer deze door de puree. Serveer de gepaneerde varkenslapjes met de puree en het slaatje.