Ingrediënten voor 100 personen:
44.02.1548 UV Mooie meid: 100 stuks
42.61.1709 UV Spitskool: 6,25 stuks
42.61.1708 UV Chinese kool: 6,25 stuks
42.61.1660 UV Andijvie: 12,5 stuks
09.01.6114 Boter: 1,25 kg
42.31.1154 UV Zoete aardappelen: 25 kg
04.01.1126 Melk: 5 l
33.05.1158 Tijm: 125 g
06.98.1149 Chorizo: 1,5 kg
25.01.1198 B Vloeibaar visconcentraat: 500 ml
04.41.6171 Room: 3,75 l
Water: 8,75 l
42.81.1155 UV Dille
Bereidingswijze:
Snijd of schaaf de spitskool en blancheer voor 10 minuten in gezouten water. Snijd de Chinese kool en de andijvie fijn. Stoof dit alles aan in een deel van de boter. Doe hier dan de geblancheerde spitskool bij en laat verder stoven. Kruid met pezo en nootmuskaat. Kook de geschilde zoete aardappelen gaar, giet af en voeg er warme melk en tijm aan toe. Roer door. Snijd de chorizo in fijne blokjes en bak ze aan. Roer deze dan door de puree. Bak de mooie meid gaar in de resterende boter. Maak een fumet door het vloeibaar visconcentraat samen met water aan de kook te brengen. Laat wat inkoken. Doe er de room bij en laat terug tot de helft inkoken. Voeg er dan nog wat klontjes boter aan toe en mix op. Serveer eerst de puree met hierop wat groentemengeling en dan de vis. Lepel wat saus over de vis en werk het geheel af met takjes dille.