Recept: Zwitserse schijf met spek en prei

Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Titel

Ingrediënten voor 4 personen:


09.01.6114                   Boter: 40 g
42.61.1666                   Ajuin: 1 stuk
06.02.6018                  Gerookte spekreepjes: 100 g
42.63.1499                    Gesneden prei: 300 g
42.31.1156                     Nicola vastkokende aardappelen: 4 stuks
25.05.1018                    Kipbouillion (30g/l): 1 dl
04.41.6155                    Roomalternatief: 2 dl
43.52.1202                    Zwitserse schijf: 4 stuks


Bereidingswijze: 

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes, de grote van een dobbelsteen. Blancheer deze beetgaar en giet dan af. Versnipper de ajuin fijn. Verwarm de boter en kleur er de zwitserse schijven in aan en plaast dan in een oven aan 175°C gedurende 10 tal minuten. Smelt wat boter en bak er het spek in tot het krokant is. Doe er dan de fijn versnipperde ajuin bij, tot ook deze gekleurd is, de aardappelblokjes en de prei. Bak alles op en rustig vuur aan. Breng de gemaakte kipbouillon tot kookpunt. Doe hierbij het roomalternatief en laat wat inkoken. Dresseer alles op het bord, werk af met wat saus, wat gehakte peterselie en een takje rozemarijn ter decoratie.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing