Ingrediënten voor 4 personen:
09.01.6114 Boter: 40 g
42.61.1666 Ajuin: 1 stuk
06.02.6018 Gerookte spekreepjes: 100 g
42.63.1499 Gesneden prei: 300 g
42.31.1156 Nicola vastkokende aardappelen: 4 stuks
25.05.1018 Kipbouillion (30g/l): 1 dl
04.41.6155 Roomalternatief: 2 dl
43.52.1202 Zwitserse schijf: 4 stuks
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes, de grote van een dobbelsteen. Blancheer deze beetgaar en giet dan af. Versnipper de ajuin fijn. Verwarm de boter en kleur er de zwitserse schijven in aan en plaast dan in een oven aan 175°C gedurende 10 tal minuten. Smelt wat boter en bak er het spek in tot het krokant is. Doe er dan de fijn versnipperde ajuin bij, tot ook deze gekleurd is, de aardappelblokjes en de prei. Bak alles op en rustig vuur aan. Breng de gemaakte kipbouillon tot kookpunt. Doe hierbij het roomalternatief en laat wat inkoken. Dresseer alles op het bord, werk af met wat saus, wat gehakte peterselie en een takje rozemarijn ter decoratie.