Recept Griekenland

Kippenaperitos met citroenaardappeltjes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Griekse salade met kippencrusties

Klaarmaken!

Ingrediënten voor 100 personen:

Tomaten: 75 stuks - 42.61.1939, UV
Komkommer: 25 stuks - 42.61.1706, UV
Rode ui: 25 stuks - 42.61.1662, UV
Grand Gérard Zwarte ontpitte olijven: 2,5 kg - 20.01.1656
Groene paprika: 25 stuks - 42.61.1789, UV   
Feta: 5 kg - 05.01.6203
Rico PROFESSIONAL Mayonaise: 1 kg - 30.01.1083
Citroenen: sap van 10 stuks - 42.41.1761, UV
Olijfolie: 500 ml - 10.01.1316
Rode wijnazijn: 100 ml - 32.03.1068
Oregano: volgens eigen smaak - 33.07.1050
Volys Kippencrusties: 300 stuks - 40.24.3346, DV

Bereidingswijze:

Was de tomaten en de komkommers. Snijd de tomaten in partjes en snijd de komkommers doormidden. Snijd dan in schuine plakken. Kuis de ui en de paprika en snijd beide in julienne. Meng nu al de groenten samen met de olijfolie, de rode wijnazijn en de oregano.


Plaats de kippencrusties in een voorverwarmde oven van 180 °C tot een kerntemperatuur van 65 °C. Neem de feta en doe die in een hoge pot. Doe daar de mayonaise, het citroensap en de olijfolie bij. Mix door tot je een gladde massa bekomt. Serveer eerst de salade met daarop de crusties, wat punten fetamayonaise en de zwarte olijven. Kruid eventueel extra bij met oregano.

Titel

Nog meer inspiratie opdoen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing