Disposables:
Kies voor duurzaam

Kies voor duurzaam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Verduurzamen doen we liever vandaag dan morgen

Kies je voor duurzame disposables of ga je voor disposables van wegwerpplastic? Die keuze ligt tot 3 juli 2021 nog bij jou. Vanaf dan worden bepaalde plastic wegwerpproducten zoals rietjes, borden, bestek en roerstaafjes verboden en moet je over op een duurzamer alternatief. Dit plasticverbod staat, samen met een hoop andere maatregelen, in de Europese Single Use Plastic richtlijn (SUP-richtlijn). Deze richtlijn heeft de Europese Commissie opgesteld om zo de hoeveelheid plastic soep in de zee flink terug te dringen.


We hebben momenteel een uitgebreid en steeds groter wordend assortiment aan duurzame alternatieven. Deze zijn van goede kwaliteit en gemaakt van diverse verantwoorde materialen zoals karton, hout of papier. Ze dragen bij aan een beter milieu en zijn dus een perfect alternatief voor wegwerpplastic. Nu mag je nog kiezen, maar straks niet meer. Wanneer kies jij voor duurzaam?


Lees hier alvast meer over de verschillende varianten van duurzame disposables. We willen je graag op de hoogte houden van deze alternatieven. Houd zeker ons veranderend assortiment en communicatie in de gaten!

Titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Disposables duurzaam karton

Karton

Verantwoorde kartonnen disposables

Onze kartonnen disposables zijn zoveel mogelijk gemaakt van papier uit verantwoord bosbeheer. We streven ernaar alle kartonnen disposables te certificeren met het FSC®-keurmerk. Dit keurmerk van de Forest Stewardship Council geeft aan dat er rekening is gehouden met ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. De kartonnen verpakkingen worden olie-, vocht- en vetbestendig gemaakt met een PLA-coating (maiszetmeel) of een PE-coating (plastic). Ondanks dat een PE-coating zorgt voor een dun plastic laagje valt deze coating buiten de nieuwe aankomende wet en is dit dus toegestaan. In ons assortiment vind je verschillende kartonnen disposables waaronder koffie- en soepbekers, saladebowls en maaltijdbakjes.

Suikerriet

Suikerriet: geschikt voor hittebronnen

Bij de productie van suiker blijven er stengels als restproduct achter. Deze stengels worden gebruikt om onze suikerriet disposables te maken. Disposables van suikerriet zijn smaakneutraal, olie-, vocht- en diepvriesbestendig. Ze zijn erg geschikt voor warme gerechten en dranken en kunnen in de oven en magnetron tot 100˚C. Het is een sterk materiaal en heeft een natuurlijke uitstraling.

Disposables duurzaam suikerriet
Disposables duurzaam palmblad

Palmblad

Palmblad disposables zijn uniek

Disposables van palmblad zijn gemaakt van natuurlijk gevallen palmbladeren. Elk product van palmblad is uniek, aangezien geen twee palmbladeren hetzelfde zijn. Deze natuurlijke disposables zijn smaakneutraal en olie-, vocht-, en diepvriesbestendig. Daarnaast zijn ze geschikt voor in de oven en magnetron tot 200˚C. Alle disposables van palmblad zijn 100 % composteerbaar. Hierdoor gooi je het na gebruik gewoon bij het GFT-afval.

Hout

Duurzame houten disposables

We streven ernaar alle houten disposables te certificeren met het FSC®-keurmerk. Deze houten disposables hebben een ambachtelijke uitstraling, zijn olie-, vocht-, en diepvriesbestendig en gecertificeerd voor voedselcontact. Daarnaast zijn ze geschikt voor in de oven en magnetron tot 100˚C. Alle FSC® gecertificeerde houten disposables zijn 100 % composteerbaar. Dit houdt in dat het na gebruik weer als voeding kan dienen voor nieuwe gewassen. In ons assortiment vind je verschillende houten disposables waaronder bestek, bootjes, roerstaven en prikkers.

Disposables duurzaam hout
Disposables duurzaam papier

Papier

Gerecyclede disposables

We streven ernaar alle artikelen te certificeren met het FSC®-keurmerk. Dit betekent dat het papier afkomstig is uit verantwoord bosbeheer. Alle papieren disposables zijn 100 % composteerbaar. Dit houdt in dat het na gebruik weer als voeding kan dienen voor nieuwe gewassen. Je gooit de papieren disposables gemakkelijk weg bij het oud papier. We hebben verschillende papieren disposables in ons assortiment waaronder rietjes en cupjes.

Bamboe

Composteerbare disposables

Disposables van bamboe zijn gemaakt van de snelst groeiende plantensoort ter wereld: de bamboeplant. De stengels van de plant worden gebruikt voor onze disposables. Bamboe is een sterk materiaal, heeft een ambachtelijke uitstraling en is 100 % composteerbaar. Dit laatste houdt in dat na gebruik de bamboe-disposables weer als voeding kunnen dienen voor nieuwe gewassen. Onze bamboe-disposables zijn smaakneutraal, olie-, vocht-, en diepvriesbestendig en gecertificeerd voor voedselcontact. Daarnaast zijn ze geschikt voor in de oven en magnetron tot 200˚C. We hebben momenteel verschillende disposables van bamboe in ons assortiment waaronder rietjes en prikkers.


Opgelet: dit gaat over disposables die enkel en alleen uit bamboe gemaakt zijn. Indien het bamboe-servies bestaat uit een mix van de kunststof melamine en bamboevezels, mag dit in Europa niet meer verkocht worden. Dit is hier niet het geval.

Disposables duurzaam bamboe
Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing