Recepten 2023
Folder 3: 09/02 - 27/02/2023

Bekijk de inspirerende recepten van onze culinair adviseur Jo!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Gevulde kalkoenrolletjes met krielaardappeltjes

Ingrediënten voor 100 personen:

Kippenworsten: 50 stuks - 43.34.1081, UV

Jonagold: 25 stuks - 42.41.1749, UV

Bleekselder: 25 stengels - 42.61.1678, UV

Salie: 12,5 bussels - 42.81.1174, UV

Kalkoenlapjes: 100 stuks - 43.56.1043, UV

Gerookt ontbijtspek: 3,75 kg - 06.02.6027

Plantaardige olie, Easy Browning PHASE - 10.01.1414

Bloemkool: 12,5 stuks - 42.61.1659, UV

Gekookte rode biet: 5 kg - 21.50.6006

Amandelschilfers: 750 g - 20.03.1347

Krielaardappelen met schil: 15 kg - 42.31.1146, UV

Boter: 2 kg - 09.01.6114

Titel

Bereidingswijze:

Doe het vel van de worsten en leg het vlees in een kom. Snijd de geschilde appels in brunoise en doe hetzelfde met de bleekselder. Doe dit bij het vlees en meng door. Kruid met pezo. Kook inmiddels de aardappelen en de bloemkool gaar.

 

Neem de kalkoenlapjes, leg deze tussen versheidsfolie en sla deze plat. Verwijder de folie en verdeel de vulling over de kalkoenlapjes. Rol ze dan op. Leg alvorens het ontbijtspek errond te rollen, er nog wat blaadjes salie tussen.

 

Als de rolletjes klaar zijn, leg deze op een GN-bakplaat en bestrijk met de Easy Browning. Plaats dan voor 20 minuten in een oven aan 180 °C. Als de krieltjes gaar zijn, giet ze af en bak ze even in de boter. Kruid met wat grof zeezout. Neem de bloemkoolroosjes en verfris deze. Meng ze dan met in partjes gesneden rode biet en werk af met wat geroosterde amandelen.


PromoPlus - recepten 2023

1. Ardeense snede met groene koolstoemp

2. Cake Hélène met peer


Titel

PromoPlus - recepten 2022

Titel

Op zoek naar meer inspirerende gerechten?

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing