Recepten
Folder 2: 27/01 - 14/02/2022

Bekijk de inspirerende recepten van onze culinair adviseur Jo!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Nasi Kip Loempia

Ingrediënten voor 100 personen


40.60.3420  Kippenloempia, ovengeschikt: 100 stuks, DV  

42.61.1666    Ajuin: 50 stuks, UV

42.61.1717     Look: 375 g, UV 

42.61.1723     Prei: 25 stengels, UV

42.61.1737     Wortel: 25 stuks, UV

42.81.1159     Gember: 1 kg, UV

42.61.1785     Rode piment: 12,5 stuks, UV

33.05.1018    Sambal: 50 g

29.03.1124     Soja: 875 g

29.03.1008    Ketjap: 625 g

29.03.1182     Oestersaus: 625 g

33.01.1550     Kurkuma: 50 g

33.01.1549     Komijn: 50 g

21.05.1072     Bicky-ajuin

42.04.0025    Eieren: 100 stuks, UV

17.01.1057      Basmatirijst: 7,5 kg

10.01.1375      Arachideolie

Titel

Bereidingswijze:

 

Spoel de rijst eerst meerdere malen onder koud water en kook daarna gaar. Kuis de ajuinen, de prei, de wortel en de gember. Snijd nu alles in julienne. 


Plaats inmiddels de loempia voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 240 °C. Doe wat olie in een wokpan en roerbak de groenten. Voeg er de look en de ontpitte en versneden piment bij. Doe hierbij de gekookte rijst en kruid met de rest van de kruiden. Roer éénmaal door.


Bak apart in wat olie een spiegeleitje. Plaats de loempia op de nasi en leg hierop het spiegeleitje.

Werk af met wat Bicky-ajuintjes.


PromoPlus - recepten 2022

1. Aziatische kebabsalade met kip en kalkoen

Titel

Op zoek naar meer inspirerende gerechten?

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing