Recepten
Folder 13: 15/09 - 03/10/2022

Bekijk de inspirerende recepten van onze culinair adviseur Jo!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Normandische pannenkoek reinvented

Jonagold appelen: 25 kg - 42.41.1749, UV      

Kristalsuiker: 1,25 kg - 34.01.1022

Water: 1,25 l

Rozijnen: 1,25 kg - 20.03.1248

Calvados: enkele scheutjes - 47.31.1115

Pannenkoeken: 100 stuks - 41.35.3275, DV

Boter: 500 g - 09.01.6114

Bloemsuiker - 34.01.1122

Vanille-ijs - 41.37.4051, DV

Titel

Bereidingswijze:

Schil de appelen en ontdoe ze van het klokhuis. Snijd dan in brunoise. Doe wat water in een kom, doe er de appelbrunoise in en bestrooi met de suiker. Stoof op een zacht vuurtje gaar. Laat de rozijnen wellen in een scheut calvados. Als de appelen bijna gaar gestoofd zijn tot een compote, doe er dan de rozijnen met de calvados bij en zet dan het vuur af.


Warm de pannenkoeken op in een pan met wat boter. Rol de pannenkoeken op, serveer met wat compote, bloemsuiker en een bolletje vanille-ijs.


PromoPlus - recepten 2022

1. Aziatische kebabsalade met kip en kalkoen

2. Nasi Kip Loempia

3. Spruitjespuree met kalkoenballetjes in romige jagersaus

4. Lasagne met rulgehackt en gegrilde groenten

5. Konijnmedaillon op grootmoeders wijze ‘net anders’

6. Crusty kabeljauw met Mexicaanse groenten

7. Fusilli met Italiaanse worstjes, pancetta en provençaalse tomatensaus

8. Pita pizza met ERU Cheese Spread BioGouda

9. Paella met konijn

10. Kalkoengebraad, groentemengeling en portsaus

11. Sloppy Joe met vegan filetstukjes en gebakken zoete aardappel

12. Kebab zingara met boontjes en gebakken aardappelen

Titel

Op zoek naar meer inspirerende gerechten?

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing