Recepten
Folder 10: 14/07 - 01/08/2022

Bekijk de inspirerende recepten van onze culinair adviseur Jo!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Kalkoengebraad, groentemengeling en portsaus

VOLYS Gegaard kalkoenfiletgebraad: 20 kg - 06.35.6110

Krielaardappelen met schil: 7,5 kg - 42.31.1146, UV

Boter: 2,5 kg - 09.01.6114 

Ajuin: 25 stuks - 42.61.1666, UV

Witte kool: 5 kg - 42.61.1656, UV

Champignons: 6,25 kg - 42.61.1688, UV

Peulen: 3,75 kg - 42.61.1686, UV

Rozemarijn - 42.81.1172, UV

Rundfond (40 g/l): 10 l - 26.01.1087

Porto: 5 l - 47.01.1152

Titel

Bereidingswijze:

Kook de krieltjes met de pel beetgaar en snijd ze daarna doormidden. Snijd de witte kool zeer fijn. Blancheer de peulen in gezouten water en verfris. Snijd de champignons in partjes en bak deze op in wat boter. Stoof de witte kool gaar en doe er de peulen en de champignons bij. Kruid af en houd warm.

 

Versnipper de ajuin en bak dan in wat boter. Voeg een takje rozemarijn toe en laat even meebakken. Blus met de porto en laat tot de helft inkoken. Doe er dan de gemaakte rundfond bij. Laat verder inkoken of bind bij tot gewenste dikte.

 

Snijd het gebraad in plakken en warm zachtjes op aan 160 °C met een klein beetje vocht erbij. Bak de halve krieltjes op in de resterende boter en kruid met gebroken zwarte  peper. Schik alles op bord en serveer.


PromoPlus - recepten 2022

1. Aziatische kebabsalade met kip en kalkoen

2. Nasi Kip Loempia

3. Spruitjespuree met kalkoenballetjes in romige jagersaus

4. Lasagne met rulgehackt en gegrilde groenten

5. Konijnmedaillon op grootmoeders wijze ‘net anders’

6. Crusty kabeljauw met Mexicaanse groenten

7. Fusilli met Italiaanse worstjes, pancetta en provençaalse tomatensaus

8. Pita pizza met ERU Cheese Spread BioGouda

9. Paella met konijn

Titel

Op zoek naar meer inspirerende gerechten?

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing