Recept: kabeljauw met witloofjulienne en selderroomsaus    

Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Titel

Ingrediënten voor 100 personen:


44.02.1664       UV          Kabeljauw: 100 stuks
42.61.1946       UV          Witloof: 100 stronken
09.01.6114                       Boter: 5 kg 
42.61.1678       UV          Bleekselder: 25 stuks
42.61.1750                       Sjalot: 25 stuks
48.61.1027                       Witte wijn: 2,5 l
25.01.1198                       Visfumet: 125 ml
04.41.6168                       Room: 5 l
18.50.6055      UV           Krielaardappelen: 10 kg


Bereidingswijze: 

Smelt wat boter en bak er de kabeljauw in gaar. Kruid met peper en zout. Haal de harde kern uit het witloof en snijd dan in julienne. Stoof dat aan in boter. Kruid met pezo en wat nootmuskaat. Versnipper de sjalot fijn en snijd de selder in stukken. Stoof beide aan in boter. Blus met de witte wijn en laat dit droogkoken. Doe er dan wat water bij en los er de fumet in op. Breng terug even aan de kook en doe er de room bij. Mix dit alles fijn en steek nog even door een zeef. Bak de krieltjes bruin aan in de boter. Serveer eerst wat saus met hierop de witloofjulienne. Leg de gebakken kabeljauw daarop en serveer de krieltjes errond.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing